Cum împachetez o carte pentru expediere pentru a evita deteriorarea ei?
Cel mai probabil, se poate spune că toată lumea s-a întâlnit deja cu un colet care conține o carte. Cumpărarea în librăriile de vânzare prin corespondență este de obicei mai ieftină decât în locațiile fixe, de aici și creșterea mare a vânzărilor în librăriile online.
În calitate de destinatar, verificăm conținutul unui astfel de pachet din mai multe puncte de vedere. Dorim ca publicația achiziționată să ajungă la noi rapid și fără nicio deteriorare.
Aceasta depinde în mare măsură de modul în care este tratat coletul în timpul transportului.
Cu toate acestea, nu este o situație fără ieșire, iar un vânzător care anticipează diverse situații poate încerca să anticipeze cursul evenimentelor și să prevină eventualele daune prin utilizarea unui ambalaj și a unei protecții adecvate. Un client mulțumit va reveni cu plăcere pentru alte achiziții și nu va formula recenzii nefavorabile după vânzare.
Așadar, cum se împachetează o carte în vederea transportului pentru a evita deteriorarea ei?
Vă invităm la lectură!
Cărțile sunt o marfă destul de specifică. Ele pot părea ușor de ambalat datorită formei lor simple. Cu toate acestea, mulți oameni le colecționează și doresc ca acestea să vină în stare impecabilă. Chiar și cea mai mică zgârietură sau colț îndoit va fi o problemă și va enerva clientul. În pregătirea coletului contează rezistența și funcționalitatea, precum și adaptarea la cerințele firmei de curierat sau ale altui transportator.
1. Metode de ambalare a cărților.
Se poate presupune că cel mai simplu este să împachetați o carte subțire cu copertă tare. Este suficient să o înfășurați în folie cu bule, să o puneți într-o cutie de carton potrivită sau într-un plic asortat și gata.
O procedură mai complicată începe atunci când se expediază cărți cu copertă moale și când se procesează comenzi care constau într-un număr mai mare de volume.
Primul lucru pe care trebuie să-l faceți atunci când pregătiți o carte este învelirea ei. Un efect vizual interesant poate fi obținut prin utilizarea unei hârtii de țesut elegante pentru împachetare sau a hârtiei de împachetat. În contactul cu clientul, prima impresie este cea care contează cel mai mult și acesta este momentul care va influența considerabil evaluarea îndeplinirii comenzii. Ambalarea trebuie făcută cu atenție, indiferent de ceea ce a comandat persoana și în ce cantitate.
În acest moment, intervine primul pas care afectează siguranța deplină a transportului – cartea poate fi învelită suplimentar în folie cu bule și fixată cu bandă adezivă. În acest fel, nu se va deschide pe drum și paginile sale vor rămâne drepte, fără falduri sau deformări cu aspect neplăcut. Cartea înfoliată poate fi acoperită cu separatoare din carton. Acest lucru îi va conferi un plus de rigiditate și va consolida întregul ansamblu.
Următorul pas este alegerea ambalajului exterior adecvat. Atunci când vă decideți pentru o cutie de carton, este recomandat ca aceasta să aibă dimensiuni adaptate la dimensiunea cărții. Există pe piață învelitori de carton dedicate. Le puteți folosi liniștit pentru a trimite una sau două cărți.
În loc de învelitoare, se poate folosi popularul plic cu bule. Interiorul acestuia acționează ca o protecție suplimentară atât împotriva deteriorării, cât și a umezelii. Învelișul cu bule trebuie ales în mod concret pentru respectiva expediere, deoarece nu trebuie să se lase prea mult spațiu liber și nici să fie prea strâns în jurul bordurilor cărții.
2. Ambalarea unui lot de cărți.
Este ceva mai complicat sa asigurați un colet în care doriți să trimiteți un număr mai mare de cărți. Cea mai bună soluție se dovedește a fi cutiile de carton. Multitudinea de dimensiuni disponibile face posibilă adaptarea acestora la conținut.
În cazul unui astfel de transport colectiv, trebuie să se aibă grijă să se ambaleze cu grijă fiecare exemplar. Cărțile individuale trebuie învelite în folie cu bule și apoi stivuite una peste alta.
Spațiile goale rămase trebuie să fie nivelate cu un material de umplere special, astfel încât să nu existe nicio posibilitate de deplasare a cărților în timpul transportului.
Cutia de carton se etanșează cel mai bine cu bandă adezivă și se înfășoară în folie stretch.
3. Rezumat.
Una sau două cărți pot fi trimise într-un plic cu bule sau într-un înveliș de carton dedicat.
Cantitățile mai mari se trimit cel mai bine într-o cutie de carton solidă, folosind materiale de umplutură și protejate cu folie stretch.
Articole recomandate:
Piața de e-commerce. Oportunități și amenințări.
În ultimul deceniu, piața de comerț electronic a suferit o metamorfoză uriașă. Inițial, comercianții cu tratau acest tip de...
Logistica 4.0 – o provocare dificilă sau o oportunitate de dezvoltare?
Termenul de „logistică” în sine a apărut cu mult timp în urmă, în jurul secolului al X-lea. Inițial, însă, acesta...
Roboții de depozit ca element al proceselor logistice.
Baza pentru automatizarea proceselor logistice din depozit și pentru funcționarea eficientă a acestora este atât utilizarea tehnologiei moderne, cât existența...
Plicuri. Tipuri și utilizarea lor.
La prima vedere, un plic este un ambalaj de hârtie folosit pentru a trimite scrisori sau alte obiecte plate prin...
Cum împachetez o carte pentru expediere pentru a evita deteriorarea ei?
Cel mai probabil, se poate spune că toată lumea s-a întâlnit deja cu un colet care conține o carte. Cumpărarea...
Lasă un răspuns