Cu ce să umpleți o cutie de carton pentru expediere – 7 idei încercate și testate.
Umplere – o măsură de siguranță suplimentară a coletului.
Materiale populare de umplutură.
Trimiterea unui colet poate părea o operațiune simplă, care presupune introducerea obiectului într-o cutie de carton și sigilarea acesteia cu bandă adezivă. Cu toate acestea, unele colete au nevoie de protecție suplimentară. Dacă dorim ca conținutul lor să ajungă intact, trebuie să folosim umplutura potrivită pentru a preveni mișcarea necontrolată a obiectului în interiorul cartonului.
În prezentarea de mai jos, vă voi propune 7 exemple testate pentru umplerea unui carton pentru transport.
1. Folie cu bule.
Unul dintre cele mai cunoscute și mai populare materiale de umplutură. Fabricat din plastic, suprafața sa este acoperită cu bule umplute cu aer. Are proprietăți excelente de amortizare și este rezistent la apă. Poate fi utilizat pentru orice, de la ambalajele mici, delicate, până la mobilier mare, produse electrocasnice, electronice etc. Este bine să nu îl aruncați, deoarece poate fi reutilizat, reducând astfel producția de gunoi, care în acest caz nu este reciclabil. Există pe piață și o versiune antistatică, care simplifică foarte mult ambalarea electronicelor.
2. Carton perforat.
Este un material de umplutură ecologic. Datorită numeroaselor sale crestături, i se conferă o flexibilitate corespunzătoare și poate fixa obiectele indiferent de forma sau dimensiunea lor. Este un material ușor, ieftin și eficace. Piața oferă numeroase variante de formă și grosime. Este ușor de tăiat și oferă protecție la un nivel destul de ridicat, protejând conținutul coletului de șocuri și alte deteriorări.
3. Skropak.
O altă umplutură ecologică. Este un granulat 100% biodegradabil și compostabil, fabricat din ingrediente vegetale și se dizolvă prin turnarea de apă pe el. Poate fi găsit și sub denumirea de chipsuri de polistiren. Umple bine spațiile goale din pachet, prevenind deteriorarea conținutului. Acest granulat este foarte ușor și ieftin și posedă proprietăți antistatice, astfel încât poate proteja și transportul dispozitivelor electronice.
4. Hârtie de ambalat.
De asemenea, acesta este un material ecologic, de obicei fabricat din materiale reciclate. Pe lângă faptul că împachetează coletele din exterior, poate fi și un excelent material de umplutură. Absoarbe bine vibrațiile și impacturile, protejând conținutul coletului. Cel mai frecvent utilizat pentru ambalarea obiectelor ușoare, de dimensiuni mici. Este ușor de strivit și poate fi ajustat la spațiul alocat.
5. SizzlePak.
Acestea sunt benzi înguste de hârtie kraft antistatică, tăiate corespunzător (de obicei în formă de zigzag / spirală), ceea ce le ajută să amortizeze vibrațiile care apar. Pot fi disponibile în multe culori, ceea ce le conferă un aspect estetic deosebit și capătă o valoare vizuală. Ele sunt adesea folosite pentru decorare. Umplutura SizzlePak este pe deplin ecologică, reciclabilă și rapid biodegradabilă. Umple perfect golurile din cutie, asigurând astfel o protecție completă a produselor ambalate.
6. Perne de aer.
Un alt produs din plastic. Acestea sunt umplute cu aer comprimat. Amortizează perfect șocurile și vibrațiile, asigură stabilitate conținutului pachetului, au proprietăți de termoreglare, sunt durabile și ieftine. Pot fi achiziționate individual sau sub formă de covorașe de aer. În afară de protejarea conținutului, acestea au proprietăți de izolare fonică și termică. Sunt produse într-o gamă largă de mărimi, ceea ce facilitează adaptarea lor la expediția concretă. Protejează fără probleme chiar și obiectele fragile, ușor de deteriorat.
7. Lână de lemn.
Un alt material ecologic care poate fi utilizat în mod repetat și este biodegradabil. Fabricat din lemn, prezintă o gamă largă de aplicații. Așchiile obținute au un aspect natural și elegant și pot avea, de asemenea, orice culoare. Datorită acestora, puteți face ca pachetul dvs. să se distingă de altele. Pe lângă funcția de umplutură, lâna de lemn este recomandată pentru ambalarea decorativă a cadourilor. Este foarte ușoară, astfel încât nu afectează substanțial greutatea coletului.
Nu uitați că fiecare colet trebuie să fie bine protejat nu numai în exterior, ci mai ales în interior. Umpluturile pentru cartoane descrise mai sus nu cuprind toate opțiunile disponibile. Aici au fost adunate doar 7 cele mai frecvent utilizate, dar vă recomandăm, de asemenea, să testați personal materialele disponibile și să alegeți umplutura potrivită pentru sortimentul dvs. Cu cât cutia este mai bine umplută în interior, cu atât conținutul său va fi mai puțin vulnerabil la deteriorări.
Știți deja ce materiale de umplere doriți să folosiți? Consultați, de asemenea, articolul conex în care sunt discutate 5 principii ale ambalării eficiente.
Articole recomandate:
Piața de e-commerce. Oportunități și amenințări.
În ultimul deceniu, piața de comerț electronic a suferit o metamorfoză uriașă. Inițial, comercianții cu tratau acest tip de...
Logistica 4.0 – o provocare dificilă sau o oportunitate de dezvoltare?
Termenul de „logistică” în sine a apărut cu mult timp în urmă, în jurul secolului al X-lea. Inițial, însă, acesta...
Roboții de depozit ca element al proceselor logistice.
Baza pentru automatizarea proceselor logistice din depozit și pentru funcționarea eficientă a acestora este atât utilizarea tehnologiei moderne, cât existența...
Plicuri. Tipuri și utilizarea lor.
La prima vedere, un plic este un ambalaj de hârtie folosit pentru a trimite scrisori sau alte obiecte plate prin...
Cum împachetez o carte pentru expediere pentru a evita deteriorarea ei?
Cel mai probabil, se poate spune că toată lumea s-a întâlnit deja cu un colet care conține o carte. Cumpărarea...
Lasă un răspuns