Cuprins:
Tipuri de cutii de carton pentru ambalarea și expedierea coletelor. Prezentare generală cu explicații.
Produceți, transportați, vindeți sau pur și simplu conduceți o altă afacere care necesită o atenție specială în ceea ce privește procesele implicate în ambalarea și transportul mărfurilor? În acest caz, vă întrebați cu siguranță ce cutii de carton vă vor ajuta să accelerați anumite activități, să îmbunătățiți ergonomia muncii și, cel mai important, să reduceți pierderile aferente depozitării și expedierii inadecvate a coletelor. Așa este?
Citiți mai departe pentru a afla care sunt sarcinile și diferitele tipuri de cutii de carton, iar apoi să stabiliți care sunt cele mai potrivite pentru afacerea dumneavoastră.
Ce sunt și ce roluri joacă cartoanele în ambalarea și transportul mărfurilor?
Cutiile de carton sunt cutii fabricate de obicei din mucava, care – în funcție de specificul, materialele folosite și domeniul în sine – pot îmbrăca cele mai diverse dimensiuni și forme. Caracteristica primordială (a fiecărei cutii de carton de dimensiuni adecvate) este, bineînțeles, aceea de a-și proteja conținutul împotriva deteriorării, murdăririi și chiar pierderii. În plus, acest tip de soluție funcționează bine și pentru păstrarea ordiniei (atât în depozit, cât și direct în vehicul).
Datorită acestor factori, ele sunt utilizate atât de companiile producătoare și de transport, cât și de firmele care vând diverse produse.
Tipuri de cutii de carton, adică ce soluții funcționează bine la ambalarea și expedierea coletelor?
Cutiile de carton utilizate pentru ambalare pot fi împărțite în funcție de mai multe criterii, printre care se numără: tipul de materie primă utilizată, dimensiunea, precum și modul de pliere.
Așa dar, în prima grupă, distingem cartoane din două, trei, cinci și chiar șapte straturi de mucava, care pot avea o grosime de la 2,5 până la 7 mm și al căror gramaj poate varia între 330 și aproape 1.500 g per metru pătrat. În mod evident, cu cât grosimea și gramajul sunt mai mari, cu atât rezistența și rigiditatea acestui tip de element sunt mai bune.
- Cartoanele din două straturi de mucava se caracterizează prin flexibilitate și rezistență relativ scăzută. De aceea, se recomandă utilizarea lor pentru ambalarea mărfurilor care nu necesită o protecție specială (în special împotriva deteriorărilor mecanice).
- Cartoanele din trei straturi de mucava au straturi ondulate suplimentare, care se potrivesc perfectele pentru transportul coletelor mai pretențioase (printre altele, sunt responsabile pentru amortizare).
- Pe de altă parte, cartoanele din mucava cu cinci până la șapte straturi sunt soluții foarte solide, capabile să protejeze chiar și cele mai delicate mărfuri.
Tipuri de cutii de carton în funcție de modul în care sunt asamblate
În schimb, în acest domeniu, putem menționa trei grupe principale de produse, și anume cartoanele:
- Cu clapete, care există în multe variante de modele și forme, iar caracteristica lor specială sunt așa-numitele clapete pentru deschiderea și închiderea acestui tip de cutie. Ele se caracterizează printr-un grad ridicat de versatilitate, ușurință în manipulare (pliere și eventuală desfacere) precum și printr-o rezistență relativ scăzută la deteriorare.
- Decupate, a căror trăsătură caracteristică este universalitatea de dimensiuni și forme adaptabile la conținutul care urmează să fie transportat. Printre avantajele acestora se numără faptul că de obicei sunt realizate pe măsură și, în plus, că pot fi asamblate rapid și eficient (nu necesită lipire).
- Laminate, care, datorită construcției lor întărite, se caracterizează printr-o rezistență foarte mare. Acestea sunt ideale pentru fixarea și transportul obiectelor grele și mari și oferă o rezistență relativ ridicată la condițiile meteorologice (în special la umiditate).
Cum se alege cartonul potrivit pentru ambalarea și expedierea coletelor?
Pentru a decide ce tip de carton este potrivit pentru întreprinderea dvs. trebuie să răspundeți de la început la întrebarea: ce produse veți ambala și expedia?
- Dacă împachetați obiecte care nu sunt prea susceptibile la deteriorare în timpul transportului (cărți, îmbrăcăminte, încălțăminte etc.) – vă puteți baza cu succes pe cartoane cu clapetă cu o grosime redusă.
- Dacă expediați dispozitive electronice relativ fragile, o alegere bună ar fi cutiile de carton decupate de dimensiuni adecvate (în ceea ce privește grosimea și greutatea).
- Dacă vindeți și livrați zilnic mobilă, cea mai bună soluție vor fi cutiile groase și solide din carton laminat.
Doriți să îmbunătățiți eficiența ambalării și expedierii cartoanelor în firma dvs.?
Știți deja ce cutii de carton vor fi cea mai bună soluție pentru firma dvs. și, de ce căutați modalități suplimentare care să facă procesele mai rapide și mai eficiente? Răspunsul la nevoile dumneavoastră pot fi mesele profesionale de ambalare a coletelor, cărucioarele de depozitare, rafturile, precum și o gamă largă de alte accesorii. Consultați sortimentul larg de produse effepack și dacă doriți să puneți o întrebare – contactați experții noștri, care vor fi bucuroși să vă ofere un sprijin profesional.
Articole recomandate:
Piața de e-commerce. Oportunități și amenințări.
În ultimul deceniu, piața de comerț electronic a suferit o metamorfoză uriașă. Inițial, comercianții cu tratau acest tip de...
Logistica 4.0 – o provocare dificilă sau o oportunitate de dezvoltare?
Termenul de „logistică” în sine a apărut cu mult timp în urmă, în jurul secolului al X-lea. Inițial, însă, acesta...
Roboții de depozit ca element al proceselor logistice.
Baza pentru automatizarea proceselor logistice din depozit și pentru funcționarea eficientă a acestora este atât utilizarea tehnologiei moderne, cât existența...
Plicuri. Tipuri și utilizarea lor.
La prima vedere, un plic este un ambalaj de hârtie folosit pentru a trimite scrisori sau alte obiecte plate prin...
Cum împachetez o carte pentru expediere pentru a evita deteriorarea ei?
Cel mai probabil, se poate spune că toată lumea s-a întâlnit deja cu un colet care conține o carte. Cumpărarea...
Lasă un răspuns